موسسه حقوقی حجتیان موسسه حقوقی حجتیان .

موسسه حقوقی حجتیان

مطالبه نفقه

هنگامی که مرد از پرداخت نفقه به همسر و فرزندان خود امتناع کند، زن می تواند برای مطالبه نفقه خود دادخواست تنظیم کند.

طبق قانون ازدواج، بعد از جاری شدن خطبه عقد نکاح و ثبت آن در دفاتر رسمی، مرد موظف است که تمام هزینه همسر خود را پرداخت کند، به این مورد نفقه گفته می شود. البته در عقد موقت برای زن نفقه ای در نظر گرفته نشده است، مگر اینکه در هنگام انجام این کار، مرد تعهد کرده باشد که تمام هزینه زن را پرداخت کند.

برای آگاهی بیشتر مطالعه مقاله طلاق توافقی پیشنهاد می شود.

نفقه چیست؟

نفقه شامل مواردی مانند خوراک، پوشاک، مسکن و هزینه های درمانی است. همچنین داشتن خدمتکار به خصوص اگر زن در خانه پدری خدمتکار داشته باشد یا به علت مریضی توانایی انجام کار در منزل را نداشته باشد.

البته تمام این موارد به صورت مثال ذکر شده است، درواقع می توان بیان کرد که مرد موظف است تمام نیازهای متعارف زن را براساس شأن آن برآورده کند، حتی اگر زن از خود درآمدی داشته باشد، مرد باید هزینه های زندگی زن و فرزند خود را پرداخت و برای آسایش آنها تلاش کند؛ زیرا مسئولیت اصلی زندگی برای تامین نیازهای خانواده برعهده مرد است.

همچنین باید بیان کرد که در هر صورت پرداخت نفقه بر عهده مرد است، به این معنا که حتی اگر مرد از لحاظ مالی توانایی نداشته باشد، باید تلاش کند که بتواند هزینه زندگی زن را پرداخت کند. درواقع این طور نیست که فقط مرد پولدار وظیفه دارد که نفقه زن را پرداخت کند، مرد در هر وضعیت مالی قرار داشته باشد، موظف است که نفقه زن را پرداخت کند.

البته لازم به ذکر است که پرداخت نفقه شرایط ویژه ای دارد، برای مثال هنگامی که گفته می شود هزینه های بیماری زن باید از سوی مرد پرداخت شود، منظور این است بیماری های متعارف بوده و بیماری های غیرقابل درمان را شامل نمی شود.

همچنین در دوران عقد قبل از شروع زندگی مشترک شرایط پرداخت نفقه تفاوت دارد و با توجه به وضعیت زندگی افراد مشخص می شود، به این صورت که اگر مرد تعهد کرده باشد در زمان مشخص زندگی مشترک خود را شروع کند، نفقه برعهده مرد نخواهد بود. اما اگر زمانی مشخص نشده باشد و تلاشی هم برای تشکیل زندگی از سوی مرد صورت نگیرد و زن به صورت بلاتکلیف در خانه پدر باشد، می تواند از طریق وکیل طلاق نسبت به مطالبه نفقه اقدام کند. 

محبوبه حجتیان ، وکیل پایه دادگستری در زمینه های مختلف حقوقی مانند طلاق غیابی، طلاق توافقی، مهریه، نفقه، اجرت المثل و سایر موارد مربوط به خانواده تعداد قابل توجهی از پرونده های قضایی را وکالت کرده است. در همین راستا موجب به نتیجه رساندن پرونده های مختلف و ایجاد کارکرد کاملا تخصصی در این عرصه شده است.

برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید .


برچسب: نفقه چیست،مطالبه نفقه،نفقه،محبوبه حجتیان،
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۰۳:۱۸:۲۹ توسط:writer موضوع: نظرات (0)